Happiness@Work

Blog: Hoe werkgeluk het fundament vormt van een succesvolle organisatie

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gelukkige werknemers beter presteren. “Een gelukkige werknemer telt voor twee”, is dan ook de titel van een artikel van Koen Helder in Personeelsbeleid (april 2015). Het nastreven en vergroten van werkgeluk wordt daarom steeds belangrijker. Maar welke factoren hebben eigenlijk invloed op dat werkgeluk?

Onderzoek: verband tussen geluk en succes op het werk

We besteden een groot deel van ons leven aan werk. Uit onderzoek is gebleken dat het verband tussen enerzijds geluk en anderzijds succes op het werk, twee keer groter is dan andersom. Nic Marks is een internationale autoriteit op het gebied van geluksonderzoek. Met zijn Happiness at Work Survey onderzoekt hij hoe een organisatie scoort op de factoren die het meeste invloed hebben op werkgeluk.

Conclusie: gelukkige medewerkers zijn essentieel

Volgens Marks wordt vaak gedacht dat succes op het werk leidt tot geluk. Dat kun je echter ook omdraaien en dat onderschrijft volledig het gedachtegoed van Happiness@Work. Doe nú de dingen die je drijven, waar je talent voor hebt, waar je van houdt en waar je happy van wordt. Dan zal succes vanzelf volgen. Er is zoals gezegd een correlatie tussen beide modellen, alleen is de invloed van geluk op succes twee keer groter dan andersom. Het is voor een organisatie dus van essentieel belang om gelukkige medewerkers te hebben!

Welke 5 factoren hebben invloed op werkgeluk?

Over de resultaten van zijn Happiness at Work Survey in Nederland zegt Marks in het artikel: “Van Nederlanders is al bekend dat het een gelukkig volk is. Daarom hebben we in dit geval specifiek ingezoomd op werkgeluk. Daaruit blijkt dat Nederlanders het geluk op de werkvloer niet uitdrukken in euro’s, maar in vijf andere factoren”. Deze factoren zijn:

  • goede relaties op het werk
  • een eerlijke behandeling
  • gesteund worden in het benutten van je beste eigenschappen
  • voldoende uitdaging in het werk
  • zinvol werk doen

Hoewel alle factoren van invloed zijn op werkgeluk , denkt Marks dat de belangrijkste factor is om mensen te helpen het beste uit henzelf te halen. Dat heeft het grootste bereik en organisaties hebben daar zelf de grootste invloed op.

Happiness At Work

Vind jij geluk op de werkvloer belangrijk, voor jezelf of voor je medewerkers, maar weet je nog niet zo goed welke stappen je moet zetten? Daar helpen wij je graag bij. Lees meer over Talentmanagement en Loopbaancoaching of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *