Happiness@Work

Wat is Talent Management?

De ontwikkeling van je medewerkers bepaalt (mede) het succes en de ontwikkeling van een organisatie. Wij zien mensen als de ware business van een organisatie: zij zijn tegelijkertijd je grootste asset én je grootste kostenpost. Duurzame inzetbaarheid, talentmanagement en werkgeluk zijn dan ook drie thema’s die steeds belangrijker worden op de arbeidsmarkt. Maar wat is Talent Management nu eigenlijk? 

Ontdek de talenten in je organisatie

Iedereen heeft het: talent. Maar alleen het hebben van talent is heel betrekkelijk. Daarom helpen wij organisaties met het ontdekken en efficiënt inzetten van de talenten die ze in huis hebben. Want het inzicht bij medewerkers van hun eigen talenten en het ontwikkelen daarvan leiden tot het gebruik van het volledige potentieel.

Wat is Talent Management?

In het kort is Talent Management gericht op:

  • Het identificeren, inzetten en behouden van talent. Zodanig dat de doelen van medewerkers en van de organisatie kunnen worden bereikt.
  • Het laten renderen van mensen in organisaties. Daarmee is talent management of talent ontwikkeling de basis van organisatie-ontwikkeling.
  • Maatwerk. Want een goed doordacht en effectief talent management-traject voldoet aan een aantal kenmerken. Bijvoorbeeld een goede mix van training, coaching, intervisie en persoonlijke begeleiding. Daarnaast een doorlopende rode draad in het traject zoals jaarlijkse evaluatiemomenten. Ten slotte: aansluiting bij actuele organisatievraagstukken.

Talent Management leidt uiteindelijk tot zelfbewuste en eigengereide leiders van de toekomst. Leiders die zichzelf durven zijn. Talenten die werken vanuit een innerlijke motivatie en in staat zijn om te inspireren, te sturen en te creëren.

Hoe zetten wij Talent Management in?

Wij helpen je graag bij het ontdekken en ontwikkelen van de talenten in je organisatie. Hoe? Bekijk ons 5-stappenplan voor Talent Management of neem vrijblijvend contact met ons op.