Happiness@Work

Future Leadership

De wereld verandert continu. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Het tempo in ons dagelijks leven, ook in ons werk, ligt hoog. Hoe moet je als ondernemer, leider of manager omgaan met deze zogenaamde ‘VUCA-wereld’? Hoe kun je op een snel veranderende markt inspelen? In het Future Leadership-programma gaan we daar dieper op in.

Waar staat VUCA voor?

De term die steeds vaker wordt gebruikt om de huidige (Westerse) wereld te omschrijven, is VUCA. Dit staat voor:

  • Volatile: snel veranderend
  • Uncertain: onzeker
  • Complex: complex
  • Ambiguous: onduidelijk, dubbelzinnig

Waarschijnlijk herken je dit wel in je eigen werkveld. Maar wat betekenen deze omstandigheden voor leiderschap? In een continu veranderende markt ligt een groeiende behoefte aan nieuw leiderschap. Leiderschap dat zich heeft aangepast aan deze nieuwe omstandigheden en essentieel is voor de continuïteit van organisaties.

Leer je natuurlijke talenten te managen en valkuilen te omzeilen

Om goed te kunnen omgaan met de uitdagingen van de huidige VUCA wereld, moet je als leider of manager leren je natuurlijke talenten te managen en je valkuilen te omzeilen.We denken vaak dat we goed doordacht onze keuzes maken en ons rationeel gedragen. Dit blijkt echter vaker niet dan wel het geval te zijn. Het merendeel van ons gedrag wordt bepaald door onbewuste processen. Lange tijd werd dit benaderd als een ‘black-box’, iets waar je niet zoveel mee kon doen. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft hier echter verandering in gebracht.
Scientific Explorer Wouter van den Berg Phd is gepromoveerd neuro-econoom, versneller van professionele groei en de drijvende kracht achter het biologisch mensbeeld van BrainCompass. Hij verrichtte met zijn team fundamenteel onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en neemt ons in ongeveer 45 minuten mee in de ontwikkelbaarheid van ons DNA, brein en gedrag. Leer hoe je dagelijks wordt beïnvloed door jouw biologie en hoe je op de juiste momenten bewust de controle kunt nemen om het gewenste gedrag te laten zien.

Ga aan de slag met het Future Leadership programma

Met het Future Leadership programma ontdek je niet alleen waar jouw natuurlijke talenten liggen, maar leer je ook begrijpen hoe jouw natuurlijke valkuilen zich hebben ontwikkeld. Je ontdekt wat de invloed hiervan is op jouw gedrag. Deze inzichten zijn van essentieel belang voor je leiderschapsontwikkeling.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over dit programma? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Het programma wordt op maat gemaakt, dus vergeet niet te vermelden of het om een individueel- of groepsprogramma gaat.