Happiness@Work

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid: het is een term die je steeds vaker hoort op de arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid eigenlijk? En hoe geef je het vorm in je organisatie?

Organisaties die investeren in de gezondheid, motivatie en ontwikkeling van hun medewerkers, hebben daar op de lange termijn profijt van. Het startpunt van duurzame inzetbaarheid is volgens ons: happy zijn in het werk dat je doet. Mensen ervaren werkgeluk als hun werk aansluit bij hun ware aard, talenten en competenties. Dit leidt uiteindelijk tot meer vitale, gezonde en bevlogen medewerkers – en dus ook tot minder ziekteverzuim, duurzaam inzetbare werknemers en meer productiviteit!

Hoe kan ik zelf met duurzame inzetbaarheid aan de slag?

Oké, duurzame inzetbaarheid wordt dus een steeds belangrijker thema voor organisaties. Dat weten we inmiddels. Maar hoe kun je die duurzame inzetbaarheid vormgeven en waarborgen in je organisatie? Wellicht heb je iets aan één van onze blogs:

Kijk voor meer informatie ook eens op duurzameinzetbaarheid.nl, een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Hoe kunnen wij je hierbij helpen?

Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan helpt Happiness@Work je graag op weg. Wij zijn gespecialiseerd in het vinden, ontwikkelen, binden en boeien van talenten. Geluk op de werkvloer vergt immers meer dan een goed functieprofiel of het hebben van het juiste CV. Als de combinatie van persoonlijkheid, talent en (toekomstige) werkplek kloppen, volgt werkgeluk en duurzame inzetbaarheid vanzelf. Hoe wij jou kunnen helpen? Daar zetten we verschillende tools voor in:

Neem vrijblijvend eens contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je graag meer.