Happiness@Work

Bedrijfszorg

Vitale medewerkers zijn erg belangrijk voor een organisatie. Zij zijn gelukkig, trots en ervaren meer werkplezier. Deze bevlogenheid heeft weer een positieve uitwerking op je organisatie, want vitale medewerkers zorgen voor meer klantloyaliteit, meer winst en minder ziekteverzuim. Maar ondanks alle inspanningen en goede bedoelingen komt het soms voor dat medewerkers niet lekker in hun vel zitten of zelfs uitvallen. Met Happiness@Work Bedrijfszorg bieden we met oplossingsgerichte interventies (preventieve) hulp bij mentale klachten.

Waarom kiezen voor bedrijfszorg?

Een paar cijfers op een rij:

  • Een gemiddeld bedrijf in Nederland heeft 4% verzuim, maar de risicogroep is veel groter.
  • Bevlogen medewerkers verzuimen twee keer minder en drie keer minder lang dan hun minder bevlogen collega’s.
  • Het gemiddelde verzuim bij psychische klachten is negen maanden
  • Een zieke medewerker kost de werkgever gemiddeld € 250,- per dag.

Snelle inzet van een arbeids- en organisatiepsycholoog

Bij Happiness@Work werken we met allerlei tools aan het werkgeluk, de duurzame inzetbaarheid en bevlogenheid van medewerkers. Met bedrijfszorg proberen we verzuim te beperken of zelfs te voorkomen, door het snel inzetten van onze oplossingsgerichte en pragmatische arbeids- en organisatiepsycholoog: Katja. Zij onderhoudt contact met jou als werkgever/leidinggevende en met de bedrijfsarts, om gezamenlijk te bekijken hoe de medewerker zo snel mogelijk weer op het werk zonder klachten kan functioneren.

voorkom uitval of bevorder re-integratie met bedrijfszorg van Happiness@Work

Voordelen van onze bedrijfszorg op een rij:

  • Snelle zorgoplossingen doordat we geen wachtlijsten hebben.
  • Uitgebreide intake, onderzoek en offerte voorafgaand aan het traject zodat je exact weet waar je aan toe bent.
  • Preventieve begeleiding bij arbeidsgerelateerde psychische klachten om uitval te voorkomen en te zorgen dat medewerkers hun werk weer met plezier kunnen uitvoeren.
  • Behandeling bij arbeidsgerelateerde psychische klachten met werkhervatting als behandeldoelstelling.
  • Desgewenst een driegesprek (medewerker, leidinggevende en psycholoog Katja). Het driegesprek kan onderdeel uitmaken van de psychologische zorg. Doel is efficiënte re-integratie en voorkomen van verzuim. Ondersteund door de psycholoog maken leidinggevende en medewerker heldere afspraken.

Investeren in bedrijfszorg loont

Uit onderzoek blijkt dat elke euro die je in bedrijfszorg investeert, viervoudig wordt terugverdiend. Veel verzuimende werknemers keren dankzij de inzet van bedrijfszorg sneller terug op de werkvloer. En door de interventies preventief in te zetten, wordt voorkomen dat medewerkers gaan verzuimen.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 06-18446033 / 06-13448541.

Meld me aan voor de nieuwsbrief