Happiness@Work

Cases

Happiness@Work komt bij uiteenlopende organisaties over de vloer om aan de slag te gaan met talent- en organisatieontwikkeling. Hoe hebben wij onze klanten in het verleden met succes geholpen? Dat lees je in onze cases.

 

TMA-assessments om de samenwerking binnen een team te verbeteren

“Eén van onze klanten had een team dat niet goed samenwerkte, ondanks de inzet van teamtraining en teamcoaching. De leidinggevende wilde graag meer inzicht krijgen in de drijfveren van zijn medewerkers, om te zien of hij ze nog beter kon coachen of sturen om zo de samenwerking te verbeteren.

Hij klopte daarom aan bij Happiness@Work om onze aanpak eens uit te proberen: een individueel TMA-assessment van ieder teamlid. Met deze assessments haalden we de talenten, competenties en drijfveren van de werknemers naar boven. Dat leverde nuttige informatie op over de teamsamenstelling en bracht bovendien het probleem duidelijk aan het licht. De rode draad uit de individuele gesprekken hebben we eerst aan het team teruggekoppeld en daarna met de leidinggevende besproken.

Het mooie is dat we precies konden duiden wat de oorzaak van het probleem was, gebaseerd op de individuele drijfveren en talenten. Vervolgens is er een plan van aanpak gemaakt met een combinatie van gerichte training en coaching, om de samenwerking en het onderlinge vertrouwen te bevorderen. En met succes!”

talent en organisatie ontwikkeling