Happiness@Work

Talent Selection

Happiness@Work helpt u graag bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Bij Talent Selection richten onze werkzaamheden zich op het selecteren van de kandidaat die het beste past bij uw organisatie. De selectie maken wij vanuit de reacties op uw vacature én kandidaten uit ons eigen bestand.

Hoe selecteer je de juiste kandidaat voor een functie?

De afgelopen jaren zat de arbeidsmarkt behoorlijk op slot en dat is ten dele nog steeds zo. Dat maakt het lastiger de juiste kandidaat te vinden voor een functie. Terwijl aan de andere kant de mogelijkheden van social media het makkelijker maken om de juiste kandidaat te vinden en te bereiken. Wij zien steeds meer organisaties die zelf een vacature plaatsen en vervolgens een enorme hoeveelheid aan sollicitaties ontvangen. Maar zit daar de beste kandidaat voor de job tussen? En hoe selecteer je die dan?

Executive Selection

Succesvolle werving en selectie begint bij een goede voorbereiding. Niet het functieprofiel van degene die weggaat kopiëren, maar goed kijken naar de koers die de organisatie wil varen en wat daarvoor nodig is. Wat voor competenties zijn er nodig in het team, in de organisatie? Hoe zouden we onze bedrijfscultuur zelf omschrijven? Hebben we iemand nodig die daarin past, of zoeken we een luis in de pels om de broodnodige verandering in te kunnen zetten? Wat voor een kandidaat past het beste bij de organisatie en zorgt voor betrokkenheid bij de visie, strategische doelstellingen en cultuur? Wij besteden de meeste tijd aan dit vraagstuk én aan het diepgaand interviewen van onze kandidaten. Die werven we op basis van hetgeen de organisatie zoekt én door middel van ons steeds uitbreidende netwerk van kandidaten. Want ook wij merken dat werven via het netwerk oplevert!

Werving- en selectietraject

Het traject voor werving en selectie bestaat uit de volgende stappen:

  • Intake met de opdrachtgever om het profiel en de bijpassende competenties scherp te stellen.
  • Screening van de CV’s van sollicitanten.
  • Afwijzen van niet geschikte kandidaten.
  • Uitnodigen en interviewen van geschikte kandidaten.
  • Assessment bij 3 tot 5 kandidaten.
  • Beargumenteerd voorstellen van 2 a 3 meest geschikte kandidaten en eventueel samen met de opdrachtgever het tweede gesprek voeren en de definitieve keuze maken.

Indien gewenst kunnen wij, na afronding van de werving en selectie, tevens het arbeidsvoorwaardengesprek voeren en de arbeidsovereenkomst opstellen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over Talent Selection!