Happiness@Work

Talent Search

Bij onze talent search, zowel op vaste als op interim basis, draait alles het vinden van de beste match en tegelijkertijd het bijdragen aan de diversiteit in bedrijven.

Talent Search in 4 stappen

Happiness@Work verzorgt hierbij het gehele traject van de talent search. Dit doen wij in vier stappen:

  1. Inventarisatie en advies op het gebied van de vacature en het opstellen van het optimale functieprofiel.
  2. Search en selectie van meest geschikte kandidaten.
  3. Referentie-onderzoek (standaard) voor elke kandidaat die we voorstellen.
  4. Assessment indien gewenst.

Het is uiteraard ook mogelijk om slechts één of enkele van deze stappen in te zetten bij de executive search.

De beste persoon op de juiste plek

Voor het vinden van de juiste kandidaat combineren wij onze kernwaarden, ondernemerschap en jarenlange ervaring binnen het bedrijfsleven. Happiness@Work weet als geen ander te achterhalen wat mensen beweegt, wat hun krachten zijn en waar organisaties behoefte aan hebben. Op die manier kunnen wij de beste man of vrouw op de juiste plek plaatsen!

Assessments

Bij de Talent Search gaat het voor ons verder dan alleen het vinden van een passend CV. Wij testen en begeleiden de professionals zelf, om ervan overtuigd te zijn dat we de juiste kandidaat verbinden aan de juiste organisatie. Hiertoe zijn wij zelf geaccrediteerd om assessments te doen en hebben we jarenlange coach-ervaring opgebouwd.

Niet alleen vinden, maar ook boeien en binden

Naast de werving en selectie is ook het boeien en binden van medewerkers een speerpunt van Happiness@Work. Door middel van coaching, intervisie en supervisie zorgen we ervoor dat de waarde die de professionals toevoegen niet alleen behouden blijft, maar zich ook doorontwikkeld. En dat is goed voor de organisatie én voor de medewerker.