Happiness@Work

Career Coaching

Career coaching

Weet je dat je huidige baan het niet voor je is, maar weet je niet precies wat dan wel? Wil je je heroriënteren op je loopbaan? Eindelijk eens iets doen aan dat gevoel van onvrede? Is de balans tussen werk en privé weg? Leek je loopbaan ooit uitgestippeld, maar vraag je je nu af of dat wel de juiste weg is? Ben je werkloos en weet je niet waar je moet beginnen om weer aan een nieuwe baan te komen? Dan is het een goed idee om het career coaching traject bij Happiness@Work te volgen.

Career coaching door middel van gesprekken en oefeningen

Happiness@Work werkt veel volgens de methode van Adriaan Hoogendijk, wat inhoudt dat je een Koersonderzoek doorloopt. In gemiddeld 6 gesprekken, waar tussendoor oefeningen worden gedaan, kijken we samen naar je verleden (wat heb je gedaan, welke kwaliteiten en uitdagingen heb je?) en naar de toekomst. Waar krijg je energie van, wat wil je en (heel belangrijk!) wat is haalbaar?

Waarom zou je voor career coaching kiezen?

Je leert jezelf beter kennen, waardoor je beter in staat bent te zien waar jij op de arbeidsmarkt het beste tot je recht zou komen. Even een pas op de plaats maken om te kijken waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Daarna weet je beter waar je kwaliteiten liggen en kun je ook gerichter gaan solliciteren!

Natuurlijk is loopbaancoaching maatwerk, dus tijdens een vrijblijvend oriënterend gesprek kijken we graag samen met jou naar wat het beste bij jou past.


Jobmarketing

En dan weet je wat voor soort functie je graag zou willen hebben… hoe ga je dan verder? Voor veel mensen is solliciteren en de voorbereiding daarvan, een intensief traject waar ze wel wat steun bij kunnen gebruiken. Happiness@Work biedt jou deze steun graag!

Wat houdt Jobmarketing nu precies in?

Heel concreet zijn de belangrijkste onderdelen van jobmarketing:

  • een compleet Curriculum Vitae, waarmee je kwaliteiten goed uit de verf komen;
  • een helder LinkedIn profiel, waarmee je gemakkelijk gevonden kan worden;
  • het sollicitatieproces met alle facetten die daarbij horen (incl. lastige vragen);
  • het belang van netwerken;
  • opstellen en oefenen van de elevator pitch (2 minutes of fame).

Dit traject bestaat uit 2 gesprekken met daar tussenin enkele opdrachten. Happiness@Work zorgt ervoor dat jij ‘arbeidsmarktklaar’ wordt en jezelf met meer zelfvertrouwen leert presenteren.


Zijn de kosten voor Career coaching of Jobmarketing fiscaal aftrekbaar?

Zowel voor particulieren als bedrijven zijn de kosten van loopbaancoaching en/of jobmarketing aftrekbaar onder voorwaarden. Er moet dan voor de fiscus een verband bestaan met inkomstenverwerving danwel een verbetering op de arbeidsmarkt. Dit kan bestaan uit individuele advisering van sollicitatieactiviteiten, carrière-adviezen, psychologische tests en ondersteunende workshops.

Als je de kosten voor een loopbaantraject zelf betaalt, dan zijn deze (inclusief de BTW) voor de inkomstenbelasting als scholingskosten aftrekbaar. De eerste € 250,- van het traject zijn niet fiscaal aftrekbaar. Ook reiskosten blijven voor eigen rekening. De factuur dient opgevoerd te worden in het jaar waarin de kosten zijn gemaakt. Om antwoorden te krijgen op de vragen die voor jouw specifieke situatie gelden is het raadzaam om hierover zelf even contact op te nemen met de Belastingdienst. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.