Happiness@Work

Blog: Geluk op het werk als fundament voor een optimaal presterende organisatie

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gelukkige werknemers beter presteren. “Een gelukkige werknemer telt voor twee”, is dan ook de titel van een artikel van Koen Helder in Personeelsbeleid (april 2015).

Verband tussen geluk en succes op het werk

We spenderen een groot deel van ons leven aan werk. Uit onderzoek is gebleken dat de correlatie tussen enerzijds geluk en anderzijds succes op het werk, twee keer groter is dan andersom. Nic Marks is een internationale autoriteit op het gebied van geluksonderzoek. Met zijn Happiness at Work Survey onderzoekt hij hoe een organisatie scoort op de factoren die het meeste invloed hebben op werkgeluk.

Gelukkige medewerkers zijn essentieel

Volgens Marks is het algemeen gedachtegoed dat succes op het werk leidt tot geluk. Dat kun je ook omdraaien en dat onderschrijft volledig ons gedachtegoed. Doe nu de dingen die je drijven, waar je talent voor hebt, waar je van houdt en waar je happy van wordt, en succes valt je ten deel. Er is zoals gezegd een correlatie tussen beide modellen, alleen is de invloed van geluk op succes twee keer groter dan andersom. Het is voor een organisatie dus van essentieel belang om gelukkige medewerkers te hebben.

Geluk op de werkvloer: 5 factoren

Over de resultaten van de Happiness at Work Survey in Nederland zegt Marks in het artikel:

“Van Nederlanders is al bekend dat het een gelukkig volk is. Daarom hebben we in dit geval specifiek ingezoomd op werkgeluk. Daaruit blijkt dat Nederlanders het geluk op de werkvloer niet uitdrukken in euro’s, maar in vijf andere factoren:

  • goede relaties op het werk
  • een eerlijke behandeling
  • gesteund worden in het benutten van je beste eigenschappen
  • voldoende uitdaging in het werk
  • zinvol werk doen”

Hoewel alle factoren van invloed zijn op werkgeluk , denkt Marks dat de belangrijkste factor is om mensen te helpen het beste uit henzelf te halen. Dat heeft het grootste bereik en organisaties hebben daar zelf de grootste invloed op.

Onze eigen Happiness@Work Indicator

Om te ontdekken wat je beste eigenschappen zijn en hoe je de juiste fit tussen deze eigenschappen en je functie bereikt, hebben wij op basis van de TMA-methode de Happiness@Work Indicator ontwikkeld. Want als de fit goed is, stijgt de happiness!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *