Happiness@Work

Blog: Hoe vindt u (online) de beste kandidaat voor uw organisatie?

De afgelopen jaren zat de arbeidsmarkt behoorlijk op slot en dat is ten dele nog steeds zo. Dat maakt het lastiger de juiste kandidaat te vinden voor een functie. Terwijl aan de andere kant de mogelijkheden van social media het makkelijker maken om de juiste kandidaat te vinden en te bereiken. En daar gaat het nou juist om, stelt social media en recruitment expert Jacco Valkenburg in een artikel van Simone Lensink in Personeelsbeleid (april 2015).

Solliciteren wordt makkelijker, maar de selectie kost meer tijd

Onderzoek toont aan dat mensen die via je netwerk worden aanbevolen beter presteren, langer in dienst blijven en meer tevreden zijn. De afgelopen 15 tot 20 jaar zijn bijna alle vacatures online geplaatst. Daarmee is het heel eenvoudig geworden om te solliciteren, maar arbeidsintensiever geworden om de beste sollicitant te vinden. Wij zien steeds meer organisaties die zelf een vacature plaatsen en vervolgens een enorme veelheid aan sollicitaties ontvangen. Maar zit daar de beste kandidaat voor de job tussen? En hoe selecteer je die dan?

Wat voor kandidaat past er bij de organisatie?

Dat begint bij een goede voorbereiding. Niet het functieprofiel van degene die weggaat copy pasten, maar goed kijken naar de koers die de organisatie wil varen en wat daarvoor nodig is. Wat voor competenties zijn er nodig in het team, in de organisatie? Hoe zouden we onze bedrijfscultuur zelf omschrijven? Hebben we iemand nodig die daarin past, of zoeken we een luis in de pels om de broodnodige verandering in te kunnen zetten? Wat voor een kandidaat past het beste bij de organisatie en zorgt voor betrokkenheid bij de visie, strategie, doelstellingen en cultuur?

Werving en selectie door Happiness@Work

Wij besteden de meeste tijd aan dit vraagstuk én aan het diepgaand interviewen van onze kandidaten. Die werven we op basis van hetgeen de organisatie zoekt én door middel van ons steeds uitbreidende netwerk van kandidaten. Want ook wij merken dat werven via het netwerk oplevert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *